Glasfiberbåtar är ett hantverk

Crescent/Cremo båtarna tillverkas av Cremo Boats AB, Varberg. Crescentbåtar har funnits i båtbranschen sedan 1958 och detta har givit oss stor erfarenhet av att tillverka båtar. Vi använder endast noggrant utprovade material och komponenter för att göra en bra produkt med brett användningsområde och högt andrahandsvärde. Det finns olika sätt att tillverka glasfiberarmerade båtar t.ex  vacuuminjicering, sprutlaminering och handuppläggningslaminering.

På speciellt utsatta ställen, där båten utsätts för hårda påfrestningar, lägger vi in ett extra kraftigt glasfiberlaminat.

Byggprocessen sker i en form. Ett lager färg som kallas gelcoat sprutas in i formen. Därefter lägger man på ett lager (skikt) med glasfiber, som mättas med polyester. Sedan lamineras durk, bänkar och övriga inredningsdetaljer fast. Den färg som målas på insidan som sista moment kallas för topcoat.Efter det att materialet har härdat trycker man ut båten ur formen. Man använder då tryckluft eller vatten. Hålet i formen, där luften/vattnet pressas in, kan ibland ge markeringar i gelcoaten men dessa markeringar är ingen försvagning utan endast ett avtryck i ytan.