Köpvillkor

Dessa köpvillkor avser endast försäljning av reservdelar och tillbehör. Försäljning av båtar sköts av våra återförsäljare.

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Ta för vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser korrekt ut, skulle det vara något du undrar över så kontakta vår kundtjänst omedelbart. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst, när du kontaktar oss är det bra om du har kundnummer och ordernummer antecknat. Får du ingen orderbekräftelse till e-postadressen du angav inom 1 timme under dagtid, kontakta oss!

BETALNING

Samtliga priser visas inklusive moms.

Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser till motsvarande momssats. Cremo Boats erbjuder flera olika betalningsalternativ för att du ska välja det som passar dig bäst. Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Kortbetalning: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.
  • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto
  • debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats.
  • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-,
kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

LEVERANS

OBS! Lagerstatus betyder inte att ordern finns för avhämtning eller leverans omgående, vänta på bekräftelse till din e-postadress.

Leveranstid förutsatt att varan finns i lager, 1-5 arbetsdagar, normalt 1-3 arbetsdagar.

Leveranstiden kan dock bli längre beroende på var i landet du bor, framför allt för produkter som levereras hem till dig. Majoriteten av alla ordrar packar vi samma dag eller dagen efter din beställning. 95% av alla produkter har vi i vårt lager i Varberg där vi packar och skickar produkterna ifrån. Övriga produkter har vi på vårt fabrikslager och kan därför ta en extra vecka innan vi skickar. Om vi av något skäl inte kan leverera dina produkter i tid så tar vi kontakt med dig och du kan då ta ställning hur du vill göra med din order. Om du ej vill vänta på produkterna kan du häva ditt köp utan några kostnader.

Öppettider och avhämtning vid beställning av reservdelar och tillbehör.

Du är välkommen att hämta din order hos oss på lagret Torpa 12, 432 95 VARBERG.

Måndag – Fredag 7-16
Lunchstängt 12-13

Lördag, söndag och röda dagar har vi stängt

Frakt tillkommer.

Sverige kör vi med DHL, Schenker eller Postnord beroende på ort och godsstorlek.

Privatadress – verklig fraktkostnad

Produkter skickas normalt till transportörens ServicePoint eller med PostNord varubrev. DHL, Schenker: Du blir meddelad via sms när dina produkter finns för uthämtning hos ditt lokala utlämningsställe. PostNord: Endast små produkter, produkterna kommer hem till din brevlåda.

Leverans till företagsadress.

Dessa produkter skickas med ovanstående transportsätt och levereras till din företagsadress dagtid. Du blir aviserad med förslag innan leverans. Om du inte är på plats eller kan ta emot försändelsen enligt överenskommelsen med transportören så utgår en avgift för leveranshinder om 495 kr.

Outlösta paket
Vid outlösta paket skickade med debiterar Cremo Boats 1995 kr inkl. moms.

Detta täcker en del av våra kostnader för returfrakt och administrativa kostnader. Att låta bli och hämta ut/ta emot din order är inte att utnyttja ångerrätten. Kontakta oss om du vill ångra ditt köp, se Ångerrätt ovan.

ÖVRIGA VILLKOR

Garanti

Vi lämnar 1 års garanti

Ångerrätt

Ångerrätt gäller endast för privatpersoner och följer Distans och hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen (klicka här för att läsa mer på Konsumentverket). Ångerrätt är 14 dagar efter du mottagit leveransen. Retur kan endast ske om varan skickas tillbaka i väsentligt oförändrat skick. Det gäller endast så länge varan är i nyskick dvs oanvänd, alla etiketter och lappar sitter kvar och originalförpackningen är intakt. Återbetalning sker av ditt totala ordervärde inom 30 dagar vid godkänd retur. Kunden svarar för returfrakten. Innan du skickar din retur, meddela oss att du vill returnera. Det kan du göra genom att t ex svara på din orderbekräftelse, skicka e-post info@cremoboats.se eller ringa 0340-
161 70.

OBS!

Ångerrätt gäller inte för beställda icke lagerlagda produkter som tillverkas enkom för kundsräkning såsom till exempel: kapell, dynor, glasfiberkomponenter och räcken eller liknande. Betalning i förskott gäller denna typ av specialbeställningar.

Retursändning
Returen skall skickas med leverans till vår adress nedan, ej till ombud, dubbelkolla det när du bokar frakt.

Returnera produkterna till:
Cremo Boats AB
Torpa 12
432 95 Varberg

För företag gäller Köplagen. Returer hanteras som ovan.

Reklamationer

Efter att kund mottagit varorna är det lämpligt att kontrollera leverans inom skälig tid så att innehållet är
rätt och det är felfria produkter. Är det något som är fel har du rätt till reklamation. Innan reklamation av
produkt, kontakta oss på info@cremoBoats.se eller telefon 0340-161 70. Var beredd att ange ditt ordernummer samt orsak till reklamationen. Efter kontakt med oss angående reklamation och vid godkänd reklamation sänder vi en förbetald returfraktsedel.

Försäljning till minderåriga

Cremo Boats AB säljer EJ till minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Tvist
Vid eventuell tvist följer Cremo Boats AB alltid Allmänna Reklamationsnämnden rekommendationer. OBS! Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Cremo Boats AB
Org. nr 559252-2477
Torpa 12
432 95 Varberg
0340-161 70
info@cremoboats.se

Cremo Boats AB ingår i Intaga AB-koncernen som är ett familjeägt företag grundat 2001.